Bønner på bønner

Dag 8.

I dag er det præcis en uge siden, at vegetarmåneden startede for mig og min kæreste. Det har indtil videre givet os nye smagsoplevelser og tanker om hvad der er etisk korrekt. Mange i vores omgangskreds har faktisk tilvænnet sig, at vi ikke spiser kød, som om vi altid har gjort det. Og så har jeg aldrig spist så mange bønner på så kort en periode før. Og sjovt nok, har altid hørt, at bønner giver godt med luft i maven ligesom kål. Men har indtil videre ikke bemærket noget – hehe.

Så nu hvor snakken drejer sig om bønner, ja så hvorfor ikke fejre dag 8 med bønner i stor stil. Til i dag havde vi lyst til noget nemt. Og hvad er nemmere end pasta med kødsovs? Meeen, vi har valgt at ændre fuldstændig i denne ret, som man kender fra lejrskoler. Derfor blev kødet erstattet med røde bønner på dåse, og pastaen med sort bønnespasta.

Min interesse for at prøve bønnepasta opstod da jeg engang sad, og så Go’ aften Danmark, hvor der var en kok inde og lave sund aftensmad, og nævnte det som et alternativ til pasta. Ofte bliver pasta erstattet med squash eller gulerødder i spiralform. Men et nyere produkt er bønnepasta. Og har lige siden, godt kunne tænke mig at smage dette, også selvom jeg nogle gange har hørt negativ respons af produktet. Dette har bl.a. været, at pastaen har smagt af pap. Og derfor synes jeg, at det skulle komme an på en prøve.

Og det blev en realitet, da Kvickly i denne uge havde det på tilbud til 18 kr. – normalpris 27 kr.
Det faldt sammen med at jeg fandt en lækker opskrift på bønnesovs, fra bloggeren Mia Sommer (veganeren), så den ville jeg helt klart prøve.

Så jeg valgte, at lave en bønne-dag, hvor aftensmaden kom til at bestå af bønner. Og det blev en succes, for hold nu op, hvor smagte det hele bare suverænt! Og bønnepastaet smagte altså ikke af pap (selvfølgelig hver sin smag!), men det var til gengæld noget af det bedste pasta jeg har smagt – og så er det jo fri for kulhydrater!

Og en lille tilføjelse til sovsen – en frisk tomat blev skåret i små tern og kom i efter det var blendet. Jeg lavede normal portion, og det svarede ca. til 4 personer, hvilket gør at der er rest til madpakken i morgen. Opskriften finder I her. Min udgave med bønnepasta og salat.

2015-09-08 17.05.23

2015-09-08 17.05.25Og velbekomme

Knus C

One thought on “Bønner på bønner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s